“Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag”, wordt wel gezegd. Dus waarom zouden we ons ontbijt overslaan? Het ontbijt vult onze energievoorraad aan zodat we de dag goed kunnen beginnen. Toch zijn er veel mensen die door tijdgebrek of stress niet ontbijten. Zij beginnen de dag vermoeid en zonder energie. Over het algemeen eten mensen te weinig proteïnen, of de proteïnen die ze binnenkrijgen komen in de vorm van snacks die te veel vet bevatten.

Proteïne voor iedereen!

  • Voor iedereen die niet voldoende vlees, melk, kaas of ander eiwitrijk voedsel eet.
  • Voor iedereen die rekening houdt met de calorieën en vetten in zijn voeding.
  • Voor kinderen (ouder dan 3 jaar), tieners, ouderen, en vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven, die extra eiwit nodig hebben.
  • Voor iedereen die maaltijden overslaat, kleinere porties eet, of denkt dat zijn voeding onvoldoende eiwit bevat.
  • Dit poeder op plantaardige basis bevat geen cholesterol of lactose en is ook geschikt voor diabetici, vegetariërs en veganisten.
 

Waarom proteïnen?

  • Een volwassene heeft over het algemeen 45 tot 75 gram eiwit (proteïne) per dag nodig voor het behoud van de eiwitbalans.
  • Goede eiwitleveranciers zijn mager vlees, vis, eieren, melk en andere zuivelproducten en soja.
  • Zij bevatten hoogwaardige eiwitten, die het lichaam vrijwel volledig kan benutten voor de aanmaak, het herstel en de vernieuwing van eiwitstructuren.
  • De eiwitbalans wordt het best ondersteund als de inname gedurende de dag over de maaltijden wordt gespreid. Dus bij ontbijt, lunch en avondeten.

Eén lepel kan al verschil maken! NUTRILITE Puur Plantaardige Proteïne

  • Het lichaam slaat overtollig eiwit niet op, dus een dagelijkse inname is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat het lichaam over voldoende eiwit beschikt voor de ondersteuning van essentiële functies.
  • NUTRILITE Puur Plantaardige Proteïne levert hoogwaardig eiwit.
  • In combinatie met een evenwichtige voeding en een gezonde leefstijl, is dit product een gezonder alternatief voor traditionele eiwitbronnen.

Wat zit erin?

  • De ingrediënten zijn afkomstig uit natuurlijke eiwitbronnen: soja, tarwe en erwten. 
  • Het levert alle negen essentiële aminozuren, om de spiermassa in stand te houden en spierverslapping en vermoeidheid te voorkomen.
  • Het bevat minder vet en cholesterol dan normale porties vlees, kaas, eieren en volle melk.

Hoe gebruikt u het?

  • Naar behoefte een of meerdere malen per dag 1 eetlepel (circa 10 gram) poeder aan melk of andere dranken toevoegen. Gedurende 1 minuut snel roeren of schudden in een dichte beker.
  • U kunt het ook over cornflakes, salades, soepen of andere gerechten strooien zonder dat dit de smaak ervan beïnvloedt.
     
 

Heerlijke recepten!

U kunt het proteïnepoeder gebruiken in heerlijke NUTRILITE recepten, zoals rijstpudding met pistache en rozijnen, milkshake met peer, chocola en banaan of citrusdrank en nog veel meer. 

   Rijstpudding met pistache en rozijnen

Ingrediënten

  • 25 g langkorrelrijst
  • 250 ml melk (magere of volle)
  • 1 eetlepel NUTRILITE™ Puur Plantaardig Proteïnepoeder
  • 10 g kristalsuiker
  • 10 g rozijnen
  • ½ theelepel kaneel
  • 10 g gehakte pistachenoten
  • een klontje boter

Bereiding

Spoel de rijst in een zeef onder de koude kraan tot het water helder is. Laat de rozijnen in warm water weken. Breng de melk in een steelpan met dikke bodem en antiaanbaklaag aan de kook. Voeg de rijst toe, zet de warmtebron laag en laat het geheel 15 minuten zachtjes sudderen. Roer regelmatig om te voorkomen dat de rijst aan de bodem van de pan plakt.

Voeg als de rijst gaar is suiker, 1 eetlepel proteïnepoeder, de uitgelekte rozijnen en kaneel toe, en roer alles goed door. Serveer de pap warm in een kommetje.

U kunt er ook pudding van maken. Haal de pan van de warmtebron en laat de massa indikken. Vet een plastic beker in met boter, schep de rijst erin en druk aan met een lepel. Keer de beker met pudding direct om op een bordje. Strooi de pistachenoten erover en serveer de pudding.

1 portie

   Milkshake met peer, chocola en banaan

Ingrediënten

  • 1 kleine peer
  • 1 kleine banaan
  • 1 eetlepel NUTRILITE™ Puur Plantaardig Proteïnepoeder
  • 1 eetlepel chocoladepoeder (5 g)
  • 120 ml melk (magere of volle)
  • Gemalen kaneel of cacaopoeder om erover te strooien

Bereiding

Schil de peer, snijd hem in vieren en verwijder het klokhuis. Pel de banaan en hak deze fijn. Doe het fruit, 1 eetlepel proteïnepoeder, de chocoladepoeder en de melk in een blender of keukenmachine en pureer tot een gladde massa.

Schenk de shake in een hoog glas, strooi er wat gemalen kaneel en/of cacaopoeder over en serveer.

1 portie

   Citrusdrank

Ingrediënten

  • 1 rode grapefruit
  • 2 mandarijnen
  • 1 limoen
  • 1 citroen
  • 3 lepels vloeibare honing
  • 1 eetlepel NUTRILITE™ Puur Plantaardig Proteïnepoeder
  • 3 - 4 aardbeien (40 g)

Bereiding

Was de aardbeien en droog ze af, snijd ze in stukjes en doe ze in een hoog glas. Snijd de grapefruit, mandarijnen, limoen en citroen met een scherp mes doormidden en pers ze uit met een citruspers.

Giet het sap door een zeef in een shaker en voeg de honing en 1 eetlepel proteïnepoeder toe. Schud flink om alles goed te mengen, giet het sap in het glas met de aardbeien en serveer de citrusdrank.

1 portie

U kunt naar eigen smaak variëren met andere citrusvruchten en ook andere fijngehakte vruchten toevoegen, bijvoorbeeld frambozen, zwarte bessen, granaatappel, kiwi, enz.

 

   Frisse, krokante vruchtensalade

Ingrediënten

  • 150 g vers fruit, geschild en ontpit (appel, peer, druiven, meloen, aardbeien, kiwi...)
  • 1 biologische sinaasappel
  • 1 eetlepel NUTRILITE™ Puur Plantaardig Proteïnepoeder
  • 20 g bruine suiker
  • 40 g krokante muesli

 

Bereiding

Was de sinaasappel, rasp de schil en pers het sap eruit. Snijd vers fruit in blokjes of stukjes en doe deze in een kommetje. Klop in een andere kom 1 eetlepel proteïnepoeder met suiker en sinaasappelsap goed door tot een gladde vloeistof zonder klonters.

Giet het sap over de fruitsalade, strooi er de krokante muesli en de geraspte sinaasappelschil over en serveer de salade.

1 portie

   Flensjes

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 2 eetlepels NUTRILITE™ Puur Plantaardig Proteïnepoeder
  • 110 ml melk (magere of volle)
  • 1 klontje boter

Bereiding

Klop in een kom het ei met 2 eetlepels proteïnepoeder en de melk tot een glad beslag zonder klonters. Vouw de boter in een stuk keukenpapier tot een soort kussentje.

Verwarm een anti-aanbakpannetje (diameter 10 cm) op een halfhoge warmtebron. Wacht tot de pan warm genoeg is en vet deze dan licht in met het boterkussentje. Schep een kleine soeplepel beslag in het midden van de pan. Pak de pan bij de handgreep, haal hem van de warmtebron en draai hem rond totdat het beslag de bodem bedekt. Zet de pan weer op de warmtebron en bak het flensje 40 seconden.

Maak het flensje met een spatel (niet van metaal) los en draai het om. Bak het flensje nog 20 à 30 seconden en laat het op een bord glijden. Maak met de rest van het beslag nog 5 flensjes, stapel ze op elkaar en serveer ze.

Voldoende voor 6 kleine flensjes (diameter 10 cm) of 3 grote (diameter 17 cm).

U kunt de flensjes naar smaak serveren met jam, marmelade, honing, chocolade-hazelnootpasta, zure room, kwark, vruchten, enz.

   Exotische smoothie

Ingrediënten

  • 1 kleine, rijpe banaan
  • 80 gvruchtvlees van verse ananas
  • 1 eetlepel NUTRILITE™ Puur Plantaardig Proteïnepoeder
  • 200 ml kefir
  • 3 ontpitte dadels plus 1 extra als garnering
  • 1 eetlepel heldere honing

Bereiding

Doe de banaan en ananas in een blender of keukenmachine en pureer ze glad. Voeg de in stukjes gesneden dadels, proteïnepoeder en honing toe en meng alles goed door elkaar. Voeg kefir toe, mix nog een keer en giet de smoothie in een hoog glas. Serveer eventueel met wat plakjes dadel.

1 portie

 
 
   Laagjessandwiches met rode biet

Ingrediënten
  • 4 sneden wit casinobrood (circa 11 x 11 cm) zonder korst
  • 30 g gekookte en geschilde rode biet
  • 140 g geitenroomkaas
  • 1 eetlepel NUTRILITE™ Puur Plantaardige Proteïne
  • paar sprietjes bieslook
  • peper en zout
  • blaadjes rucola als garnering

Bereiding

Doe de rode biet, kaas en NUTRILITE™ Puur Plantaardige Proteïne in de keukenmachine met een snufje peper en zout en pureer alles glad.

Verdeel de bietencrème gelijkmatig over 3 sneetjes brood, strooi er wat gehakte bieslook over en stapel ze op elkaar. Leg het vierde sneetje brood erop. Wikkel dit in huishoudfolie en zet het minimaal 1 uur in de koelkast.

Verwijder het folie vlak voor het opdienen. Snijd de opgestapelde boterhammen eerst in vieren, en vervolgens elk kwart nog eens doormidden, zodat u 8 laagjessandwiches krijgt. Leg de sandwiches op een platte schaal, garneer met rucola en serveer.

2 à 4 porties (8 stuks)

 
   Crumble met bramen en aalbessen

Ingrediënten
  • 300 g bramen
  • 200 g aalbessen
  • 4 eetlepels aardbeienjam
  • 40 g bloem
  • 40 g amandelmeel
  • 50 g bruine suiker
  • 2 eetlepels NUTRILITE™ Puur Plantaardige Proteïne
  • 60 g boter

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de bloem met het amandelmeel, bruine suiker en NUTRILITE™ Puur Plantaardige Proteïne in een grote kom. Snijd de boter in kleine stukjes en voeg deze toe.  Meng alles met de hand tot een grof kruimeldeeg.

Was de bramen en dep ze droog. Ris de aalbessen van de steeltjes en verdeel ze samen met de bramen gelijkmatig over 4 bakjes. Verdeel in elk bakje 1 eetlepel aardbeienjam over de vruchten, met daarover het kruimeldeeg. Zet de bakjes 20 minuten in de oven totdat het kruimeldeeg goudbruin is en het fruit borrelt. Warm serveren.

4 porties

 
   Zachte kaas-/yoghurtbroodjes

Ingrediënten
  • 1 ei
  • 200 ml Griekse yoghurt
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 40 g amandelmeel
  • 1 eetlepel NUTRILITE™ Puur Plantaardige Proteïne
  • 100 g gemalen emmentaler of andere belegen kaas
  • peper en zout
  • pittenmix (pompoenpitten, karwijzaad, lijnzaad, sesamzaad

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng in een grote kom het ei met de yoghurt. Voeg bakpoeder, amandelbloem, proteïnepoeder, een snufje zout, peper en geraspte kaas toe. Klop het deeg glad en schep het in 15 porties op de bakplaat. Bestrooi de broodjes met pittenmix en bak ze in circa 15 minuten lichtbruin. Afgekoeld serveren.

4 à 6 porties (15 stuks)

 
   Jam/amandelspread

Ingrediënten
  • 120 g frambozenjam
  • 1 eetlepel NUTRILITE™ Puur Plantaardige Proteïne
  • 1 eetlepel gehakte amandelen
  • 4 sneden volkorenbrood

Bereiding

Meng de jam met een eetlepel proteïnepoeder. Rooster de gehakte amandelen 1 à 2 minuten in een anti-aanbakpan totdat ze lichtbruin kleuren. Rooster het brood. Besmeer de sneden brood met de jam, bestrooi met geroosterde amandelen en serveer.

1 à 2 porties

U kunt elke smaak jam gebruiken. U kunt ook gehakte pistachenoten gebruiken in plaats van geroosterde amandelen.

 
   Warme havermoutpap met peren en noten

Ingrediënten
  • 300 ml water
  • 40 g havermout
  • 1 eetlepel NUTRILITE™ Puur Plantaardige Proteïne
  • 2 halve peren uit blik
  • 4 walnoten
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • bruine suiker (optioneel)

Bereiding

Breng het water aan de kook. Voeg de havermout, ½ theelepel kaneelpoeder en 1 eetlepel proteïnepoeder toe. Roer alles goed door en laat het mengsel nog 1 minuut koken. Giet de havermout in een kom en laat even staan. Voeg schijfjes peer toe, strooi de gehakte walnoten en de resterende kaneel erover en serveer. Voeg eventueel wat bruine suiker toe en garneer met sinaasappelrasp.

1 portie

U kunt voor deze havermout ook verse peren gebruiken. Snijd een kleine peer in vieren en verwijder schil en klokhuis. Zet de peer net onder water, voeg 1 à 2 eetlepels suiker toe en kook tot de peer zacht is. U kunt de perensiroop gebruiken bij het bereiden van de havermout.

 
   Kostelijke kommetjes

Ingrediënten
  • 300 g kwark of roomkaas
  • 125 ml vanilleyoghurt
  • 1 eetlepel NUTRILITE™ Puur Plantaardige Proteïne
  • 1 kleine gele perzik (of 1/2 grote perzik)
  • 8 frambozen
  • 2 makronen of chocoladekoekjes
  • cacaopoeder als garnering

Bereiding

Doe de kwark en het proteïnepoeder in een kom en klop dit tot een zachte, romige massa. Voeg de vanilleyoghurt toe en schep deze er met een rubber spatel doorheen. Verwijder de schil en pit van de perzik; snijd deze in kleine stukjes en pureer in de keukenmachine. Doe het kwark-/yoghurtmengsel in 2 dessertkommetjes en roer de perzikcoulis erdoor. Garneer elk kommetje met 4 frambozen en 1 fijngehakt koekje. Strooi er eventueel wat cacaopoeder over.

2 porties

Kies seizoensfruit; u kunt ook abrikozen, kaki of aardbeien pureren, of de frambozen vervangen door ander zacht fruit.

 
   Groene mix

Ingrediënten
  • 1 kleine groene appel (granny smith)
  • 1 eetlepel NUTRILITE™ Puur Plantaardige Proteïne
  • 400 g druiven
  • 150 g bleekselderij met blaadjes
  • 1 kiwi
  • 1 limoen

Bereiding

Pers de limoen uit. Schil de appel, snijd hem in stukjes en doe deze samen met het limoensap en 1 eetlepel NUTRILITE Puur Plantaardige Proteïne in een blender of keukenmachine. Pureer dit glad. Was de druiven en de bleekselderij. Schil de kiwi, snijd de bleekselderij en de kiwi in stukjes en pureer ze tot sap, pureer ook de druiven tot sap en voeg alle sap aan het appelmengsel toe. Meng alles goed door elkaar. Giet in een hoog glas en serveer.

1 portie

 
   Hartige croissants

Ingrediënten
  • 230 g bladerdeeg in een ronde plak van circa 30 cm
  • 80 g feta
  • 1 eetlepel NUTRILITE™ Puur Plantaardige Proteïne
  • 1 eetlepel gehakte kruiden (peterselie, munt, bieslook, basilicum...)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 eidooier
  • 2 theelepels melk 
  • sesamzaad

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verkruimel de feta en meng deze in een kom met 1 eetlepel proteïnepoeder, de kruiden en het paprikapoeder. Rol het bladerdeeg uit op een werkblad. Snijd het deeg met een scherp mes in 12 punten. Leg op de brede kant van elke punt een theelepel van het fetamengsel. Rol elke punt vanaf de brede kant op.

Leg de croissants op de bakplaat. Meng de eidooier met de melk en bestrijk de croissants met dit mengsel. Bestrooi de croissants met sesamzaad en bak ze in circa 20 minuten goudbruin. Serveer de croissants warm, vers van de bakplaat.

4 porties (12 stuks)

 
   Courgettesoep met pesto

Ingrediënten
  • 50 g prei 
  • 300 g courgette
  • 1 kleine aardappel
  • 2 eetlepels NUTRILITE™ Puur Plantaardig Proteïnepoeder
  • 2 eetlepels Amway olijfolie
  • 500 ml groentebouillon
  • zout

Voor de pesto

  • 40 g basilicumblaadjes
  • 1 eetlepel pijnboompitten plus extra pijnboompitten als garnering
  • 1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
  • 70 g Amway olijfolie
  • zout

Bereiding

Verwarm de bouillon. Schil en was de aardappel en snijd deze in blokjes. Snijd de prei in dunne ringen. Doe de aardappel en prei met de olie in een anti-aanbakpan en laat dit enkele minuten stoven. Was en rasp de courgettes en doe ze in de pan, voeg het proteïnepoeder toe, roer alles door en schenk de hete bouillon erover. Laat de soep 10 minuten zachtjes koken; roer af en toe door.

Was de basilicumblaadjes en dep ze droog met keukenpapier. Doe de blaadjes samen met de overige ingrediënten in de keukenmachine en pureer dit glad. Rooster de extra pijnboompitten in de koekenpan in enkele minuten goudbruin.

Pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak en schenk in 2 diepe borden. Voeg aan elk bord wat pesto toe, garneer met de geroosterde pijnboompitten en serveer.

2 porties

 
   Sinaasappel-honingspread

Ingrediënten
  • 1 grote sinaasappel
  • 1 eetlepel NUTRILITE™ Puur Plantaardig Proteïnepoeder
  • 20 g heldere honing
  • roomkaas
  • volkorenbrood

Bereiding

Was de sinaasappel en snijd hem ongeschild in stukken. Verwijder de pitjes en doe de stukken sinaasappel met het proteïnepoeder en de honing in de keukenmachine. Pureer dit glad. Smeer deze spread op volkorenbrood met roomkaas.

2 à 4 porties

De spread is in de koelkast maximaal 5 dagen houdbaar.

 
   Warme amandelmilkshake

Ingrediënten
  • 150 ml koffie
  • 100 ml amandelmelk
  • 1 à 2 eetlepels bruine suiker, naar smaak
  • 1 eetlepel NUTRILITE™ Puur Plantaardig Proteïnepoeder
  • 1 theelepel kaneelpoeder

Bereiding

Verwarm de amandelmelk. Meng in een hoog glas of in een mok ½ theelepel kaneelpoeder en 1 maatschepje proteïnepoeder met bruine suiker. Voeg warme koffie en warme amandelmelk toe. Roer dit goed door, strooi er de rest van het kaneelpoeder over en serveer.

1 portie

 
   Eenvoudige frambozencake (8 à 10 porties)

Ingrediënten
  • 2 eieren
  • 140 g kristalsuiker
  • 125 ml frambozenyoghurt
  • 70 g maïs- of arachideolie
  • 300 g bloem + extra bloem voor het bakblik
  • 2 eetlepels NUTRILITE™ Puur Plantaardig Proteïnepoeder
  • 125 g verse frambozen
  • snufje zout
  • klontje boter om het bakblik in te vetten
  • poedersuiker/glazuursuiker als garnering

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een bakvorm van 22 cm in met boter en bestuif deze met bloem. Meng in een grote kom de bloem met bakpoeder, proteïnepoeder en zout. Klop in een andere kom de eieren en suiker met een elektrische of handmixer tot een luchtige, witte massa; voeg de yoghurt toe en blijf mixen terwijl u in een gelijkmatig straaltje de olie toevoegt. Voeg de droge ingrediënten toe en klop niet langer dan nodig is om alles goed te mengen. Schep de frambozen er met een rubberen spatel voorzichtig door.

Giet het beslag in het bakblik en bak de cake in circa 40 minuten gaar, of totdat een in het midden gestoken tandenstoker er schoon uitkomt. Haal de cake uit de oven en laat hem op een rooster afkoelen. Haal de cake uit het bakblik, bestuif de bovenkant met poedersuiker en serveer
 
   Zuivelvrije muesli-smoothie

Ingrediënten
  • 250 ml sojamelk
  • 2 gedroogde abrikozen
  • 20 ggekonfijte gember
  • 40 gmuesli naar keuze
  • 1 eetlepel NUTRILITE™ Puur Plantaardig Proteïnepoeder

Bereiding

Snijd de abrikozen en gember in stukjes en doe ze samen met de overige ingrediënten in een blender of keukenmachine. Pureer dit tot een romig en glad mengsel. Giet de smoothie in een hoog glas en serveer.

1 portie