Ontworpen voor veiligheid

De eenvoudigste en snelste manier om online documenten te ondertekenen.

De eenvoudigste en snelste manier om online documenten te ondertekenen.

Wat is een e-handtekening?

Een elektronische handtekening, of e-handtekening, kan uw geschreven handtekening vervangen. De voordelen voor bedrijven zijn snellere transacties, minder risico, meer overzicht en zichtbaarheid. Het belangrijkste voordeel van de e-handtekening is dat het heel eenvoudig is om digitale documenten rechtsgeldig goed te keuren.

Is dit rechtsgeldig en veilig?

De e-handtekening wordt in vrijwel alle geïndustrialiseerde landen ter wereld wettelijk erkend. Adobe eSign-services voldoet aan de meest recente best-practices voor online veiligheid en past deze toe op alle niveaus — van toepassingscode en netwerken tot fysieke installaties. Lees Adobe eSign's Global Legal Handbook (wereldwijde juridische gids)

Waarom zou ik een e-handtekening gebruiken?

Dit zijn enkele van de belangrijkste redenen.

Snel en doelmatig

Veilig en rechtsgeldig

Milieuvriendelijk

Zo werkt het

STAP 1

Klik op de knop 'nu tekenen'

Open het document en start het ondertekeningsproces met één klik.

STAP 2

Lees het document

Lees het formulier en klik dan op de knop 'klik hier om te tekenen'.

STAP 3

Ondertekenen en klaar!

U kunt gerust zijn. Uw e-handtekening is 100% veilig en rechtsgeldig.

VEELGESTELDE VRAGEN

Hoe werkt het ondertekenen van een document?
De procedure voor de e-handtekening is heel eenvoudig. U wordt stap voor stap door het document geleid, met duidelijke instructies. Nadat u het document heeft gecontroleerd klikt u op het handtekeningvak en typt u uw naam. Volg de aanwijzingen om de verplichte velden in te vullen. Wanneer u klaar bent om naar het volgende onderdeel te gaan, klikt u links onderaan op de knop 'volgende onderdeel'. Wanneer alles is ingevuld, kunt u het document verzenden. Handige tip: Lees altijd de aanwijzingen boven- en onderaan op het scherm!
Kan iemand het document wijzigen nadat ik het heb ondertekend?
Elk document met een e-handtekening is volledig beveiligd en beschermd tegen wijzigingen. Om eventuele twijfels met betrekking tot de beveiliging weg te nemen, wordt meteen na verzending per e-mail een kopie van het ondertekende document naar u verstuurd.
Mijn echte handtekening ziet er heel anders uit. Hoe kan dit nu geldig zijn?

Het is heel normaal dat uw e-handtekening er anders uitziet dan uw handgeschreven handtekening. Dat komt doordat deze digitaal wordt verwerkt. Zelfs als deze niet overeenkomt met uw geschreven handtekening, is ze toch rechtsgeldig.

Maar kan een willekeurige persoon dan niet mijn document ondertekenen?
U ontvangt de link naar het document per e-mail. Als u dus de enige persoon bent met toegang tot uw e-mailaccount, dan hoeft u zich nergens zorgen over te maken!